19. Dönem Polis Memuru Adaylarının Yemin ve Mezuniyet Töreni
  05 Ekim 2021

05.10.2021 Salı günü saat 11.00’da Kastamonu Merkez Spor Salonunda 2 yıllık eğitim ve öğrenimlerini başarı ile tamamlayan 578 polis memuru adayı için yemin töreni düzenlenmiştir.

Yemin törenine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri ERDİL, Eski İçişleri Bakanı Sayın Murat BAŞESGİOĞLU, Kastamonu Milletvekili Murat DEMİR, Kastamonu Valisi Sayın Avni ÇAKIR, Vali-Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet AKTAŞ, Polis Akademisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yücel ERCAN, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip VİDİNLİOĞLU, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Necati DENİZCİ, Kastamonu İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mücahit AVKIRAN, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Ömer SÜLÜN, Jandarma Komanda Eğitim Alay Komutanı J. Alb. Mehmet ÇELİK, Kastamonu Gençlik Ve Spor İl Müdürü Reşat ASRAK ve protokolün diğer üyeleri, ile aday polis memurlarının aileleri, yüksekokul personelimiz ve görevlilerimiz katılmışlardır.

Yemin töreni Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlamış, ardından mezunlar adına dönem birincisi Serhan TESBİ konuşma yaparak yaş kütüğüne plaket çakmıştır.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, Kastamonu Valisi Sayın Avni ÇAKIR, Vali-Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet AKTAŞ ve Polis Akademisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK törende bulunanlara hitaben birer konuşma yapmışlardır.

Dereceye giren Aday Polis Memurlarına diploma ve hediyelerin verilmesi sonrasında aday polis memurlarının yemin etmesi ile Yemin Töreni sona ermiştir.